Fursecuri de catifea

de AndreeaJ in Prajituri, 16 Ian 2011 | 7058 vizualizari

 

Sunt spectaculoase!

 

INGREDIENTE

  • 250g faina
  • 1 ou
  • 70 g unt
  • 130 g zahar
  • 70 ml. lapte
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 pliculete vanilie
  • 1 varf lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de catifea:

Intr-un castron am amestecat ingredientele uscate, adica faina, amoniacul si sarea, iar intr-un alt castron.
Am mixat bine de tot untul cu zaharul si un pliculet de zahar vanilat, am adaugat si oul,am continuat sa mixez, apoi am adaugat laptele, apoi a urmat faina amestecata cu amoniacul si sarea, am obtinut un aluat destul de moale  pe care l-am lasat la frigider vreo 2 ore, a rezultat un aluat usor lipicios, dar la modelat m-am ajutat un pic de faina.
Din aluatul asta am format bilute cam de marimea unei nuci si le-am pus in tava de copt cu ceva distanta intre ele,le-am lasat la copt 20 de minute, avand grija sa nu prinda culoare bruna pe margini sau pe suprafata lor.
Dupa ce s-au racit complet, le-am trecut usor prin sirop Grenadine, apoi le-am trecut imediat prin amestecul de zahar si zahar vanilat (un pliculet de zahar si 6 linguri de zahar simplu). Le-am lasat un pic sa se usuce, apoi le-am servit

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de catifea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

AndreeaJ 1

24.01.2011, 16:08

NikoS, iarta-ma, abia acum am vazut mesajul tau, eu am gasit acest sirop Grenadine intr-un magazin Angst. L-am gazut o data si in Cora la sectiunea siropuri. Succes!

NikoS 1

26.01.2011, 20:51

multumesc ,maine incerc sa fac fursecurile ,sper sa si reusesc

AndreeaJ 1

26.01.2011, 21:28

NicoS, daca nu gasesti, atunci incearca sa faci tu acasa siropul. 1 cana de apa, 1 ceasca de zahar, zahar vanilat , le fierbi pana scad la jumatate si se formeaza un sirop mai gros, dupa care adaugi colorant alimentar rosu. Ca si consistenta cred ca e la fel, gustul sigur nu e la fel.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Chocoflan